User Experience

Wayfinder AR biedt de meest betrouwbare en betaalbare vorm van indoornavigatie en biedt jouw klant de ultieme manier op probleemloos binnen het gebouw te navigeren en jouw eigen data te raadplegen (o.a. collecties, acties).

Het 360 graden beeldmateriaal dat voor Wayfinder AR wordt gebruikt, kan ook worden geplaatst op je website, zodat online bezoekers alvast virtueel door je pand kunnen rondlopen.

Hieronder geven we enkele voorbeelden van praktische toepassingen waarmee Wayfinder AR de user experience een boost kan geven. 

Musea

Bezoekers proberen tijdens hun bezoek zoveel mogelijk kennis op te doen. Ze hebben vaak hulp nodig bij het vinden van de gewenste objecten terwijl ze door het museum dwalen. Met Wayfinder AR kan men een gepersonaliseerde tour opzetten of kiezen uit een reeks vooraf gedefinieerde routes gericht op een specifiek onderwerp.

Wayfinder AR biedt ook de mogelijkheid om interactieve content toe te voegen. Dit kan door POI’s te selecteren en aan te geven welke video's, foto's en interactieve teksten er moeten verschijnen zodra de mobiel op het object gericht wordt. Ongeacht of een Android of een iPhone toestel gebruikt wordt.

Bibliotheken

"De vindbaarheid van de collectie biedt ruimte voor verbetering: twee op de drie bibliotheekleden zijn hier ontevreden over, met grote verschillen tussen bibliotheken. Leden van bibliotheken die een retail indeling hanteren, zijn minder tevreden; kleine vestigingen met een beperkte collectie worden beter beoordeeld." (Probiblio, 2018)

Als onder 66% van de leden de vindbaarheid van de collectie al jarenlang bovenaan de klachtenlijst staat, dan spreekt het voor zich dat je de helpende hand biedt. Je wilt uiteraard niet dat ontevreden leden hun lidmaatschap opzeggen of potentiële nieuwe leden om deze reden daarvan afzien. Realiseer je dat dit onderzoek is gehouden onder leden die de bibliotheek kennen, maar toch al jarenlang dezelfde problemen en irritaties ondervinden.

Voor de bezoekers aan bibliotheken is Wayfinder AR de ultieme manier om direct en doelgericht de locatie te vinden waar het boek ligt dat je zoekt. Eenmaal gekoppeld met Bicatwise kan men eenvoudig het boek selecteren en Wayfinder AR berekent en toont de snelste route. Ook de liften en roltrappen worden in de calculatie meegenomen. Via het scherm van je mobiel zie je de ideale route virtueel uitgestippeld of volg je een tailormade avatar die door het gebouw leidt.

Winkelcentra

Niet alleen kunnen de bezoekers direct hun favoriete winkel vinden, maar kunnen de ondernemers in het winkelcentrum hun aanbiedingen virtueel tonen terwijl de consumenten door het winkelcentrum navigeren.

Ook kunnen ruim 500 points of interest toegevoegd worden, zoals openbare toiletten, nooduitgangen en parkeerautomaten. Ook je auto vind je zonder problemen terug.

Ziekenhuizen en bezoekerscentra

Niemand gaat voor zijn plezier naar het ziekenhuis. Het vinden van de juiste verdieping, afdeling en (wacht)kamer is meestal al een hele toer, terwijl het bezoek vaak al genoeg stress met zich meebrengt. Met Wayfinder AR vind je eenvoudig en doelgericht de juiste locatie.

De virtuele route wordt op het scherm weergegeven, je hoeft het alleen maar te volgen om op tijd op de afspraak te arriveren.

Onderwijsinstellingen

Met Wayfinder vinden studenten en leerlingen op een leuke manier hun klaslokaal en/of studieruimte. Ook kan Wayfinder worden ingezet bij open dagen, waarbij aankomende studenten hun eigen weg en points of interest kunnen vinden of op basis van een vooraangegeven route worden rondgeleid, zonder dat er personeel mee hoeft voor begeleiding.   

COVID-19 - Crowd Management

Naast alle voordelen die Wayfinder AR biedt voor het efficiënt en effectief bezoeken van klanten aan een locatie, stelt het je ook in staat om de routing van bezoekers te bepalen. Wayfinder AR zal hierdoor de klant of bezoeker bewust een route laten volgen, waarbij andere bezoekers zoveel mogelijk worden vermeden.

Meer weten over Wayfinder AR?

Onze experts vertellen je graag meer over wat Wayfinder AR biedt. Voor de verbetering van user experience of de effciencyverbetering van gebouwbeheer. Je kunt ook een afspraak maken om Wayfinder AR live te ervaren op één van onze demo-locaties.

Laat via onderstaand formulier jouw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

Copyright © 2022 Wayfinder AR. All Rights Reserved | Disclaimer

Powered by (Official partner) ViewAR®